Pagina 1 van 1

Mijn man wil geen tweede meer

Geplaatst: 01 sep 2014, 17:33
door Beauke
Hallo allemaal,

Ik moet even mijn hart luchten.
Mijn naam is Beau,ben enkele jaren samen met mijn man en we hebben samen een zoontje van 2 (was ongepland maar heel gewenst).

Mijn zwangerschap en bevalling waren zalig en ons ventje sliep vanaf 6 weken het klokje rond. Het is een heel gemakkelijk kind,altijd vrolijk en een héél goede eter en slaper. Alle reden om gelukkig te zijn,maar de titel zegt het al,dat ben ik niet helemaal,dus hier mijn verhaal:

Mijn man en ik hebben altijd gezegd dat we droomden van 2 kindjes.Omwille van die reden hebben wij in het begin van het jaar dan ook een huis gekocht met 3 ruime slaapkamers. Toen is er eens een discussie geweest en in die discussie liet hij plots vallen dat hij nooit een tweede wil. Ik kwam compleet uit de lucht gevallen en vroeg hem hier verder over uit. Hij zei dat hij eens had nagedacht en dat hij genoeg heeft met 1 kindje. Geen verdere uitleg en moest het hiermee doen.
Ik ben zelf opgegroeid met nog een broer en zus,hij daarentegen heeft nooit echt een warm gezinsgevoel gekend en is enig kind. Los daarvan,in die tussentijd heb ik nog enkele keren dit onderwerp proberen aan te kaarten maar hij bleef bij zijn standpunt: een tweede komt er NIET. Bij het vorige gesprek,was hij heel kalm en begripvol en zei hij dat hij niet 100% zeker was,we gingen het binnen x aantal tijd nog eens bekijken.Tot afgelopen weekend: een vriendin was bevallen en we waren op ziekenhuisbezoek. Heel voorzichtig kaartte ik het aan en hij zei heel resoluut: we hebben het er al over gehad: nee is nee en dat zal altijd zo blijven.Ik kon mijn tranen niet bedwingen omdat hij mij niet begrijpt en nog erger: mij niet WIL begrijpen.
Hij denkt echt dat ik dit gevoel zonder boe of bah zomaar aan de kant kan schuiven.Heb uitgelegd dat ik me ergens bedrogen voel omdat we omwille van 2 kindjes een huis hebben gekocht en hij altijd heeft gezegd dat er degelijk een tweede komt.
Vanbinnen schreeuw ik het uit,zit er elke dag mee in mijn hoofd.Het gevoel van onmacht is allesoverheersend.Hij doet er gewoon héél luchtig over. Heb hem altijd in alles gesteund bij zijn passies en zijn doen en laten,maar ik voel me echt aan de kant geschoven.

Wie heeft dit nog meegemaakt en hoe ga je ermee om? Ik ga dit geen plaats kunnen geven :(
Ik moet hier regelmatig over kunnen babbelen,aangezien het onderwerp hier taboe is.
Zijn er nog lotgenoten? Of mama's dit al hebben meegemaakt?

Liefs Beau

Re: Mijn man wil geen tweede meer

Geplaatst: 03 sep 2014, 16:53
door Beauke
Niemand? :o

Re: Mijn man wil geen tweede meer

Geplaatst: 09 aug 2016, 15:11
door klara1986
Hier spijtig genoeg hetzelfde liedje :(