Pagina 1 van 1

nitraatrijke groenten

Geplaatst: 23 okt 2006, 18:35
door mell
Ik lees vaak over die nitraatrijke groenten dat je ermee moet oppassen hoe je ze klaarmaakt, dat je ze best niet opnieuw opwarmt, ...

Maar hoelang moet je daar voorzichtig voor zijn? Mag je ze dan ook niet in de diepvries steken om nadien te gebruiken?
Wat met al nitraatrijke groenten die als diepvriesprodukten verkocht worden? Niet aan te raden?

Tja een vraagje omdat wij meestal diepvriesgroenten kopen. Vers kan ook maar hier zijn vaak akties waarbij je dus veel voor weinig geld kan kopen. Maar ja wat ben je er dan mee als het niet ingevroren mag worden. :?

Geplaatst: 24 okt 2006, 11:07
door bioMam
kinderen niet meer dan 1 keer per week nitraarijke groenten laten eten ... vers is altijd beter maar ik geef toe dat ik spinazie uit de vriezer ook hanidg vind en ik heb me dat ook al afgevraagd of dat nu kwaad kan, maar we eten 't nu niet zooo vaak. Waar ik wel van schrok was dat koolrabi ook nitraatrijk bleek te zijn.

Geplaatst: 24 okt 2006, 13:23
door Sigri
Diepvriesgroentes kan volgens mij geen kwaad .
Met spinazie moet je oppassen. Dat mag je maar één keer opwarmen.