Pagina 1 van 1
Kaasschotel
Geplaatst: 30 mei 2007, 20:53
door Saartje
Zaterdag is het verjaardagsfeestje van Fleur. Mijn mama had voorgesteld om kaasschotel te maken. Ik had ingestemd, maar ja, ondertussen ben ik zwanger en kan ik moeilijk zeggen dat ik iets anders wil.
Welke kazen kunnen kwaad en welke niet? Ik kan die toch moeilijk allemaal beginnen nakijken, mijn mama gaat mee winkelen en zo...
Geplaatst: 30 mei 2007, 21:06
door major
ga misschien naar een kaaswinkel en vraag daar naar de kazen van gepasteuriseerde melk ? waar je ook nooit mis kan doen, is gouda en de soorten erin : jong, belegen... en de verschillende merken
Geplaatst: 30 mei 2007, 21:37
door sandy
Ik begrijp je probleem.
Kan je niet opzoeken op internet welke je mag eten en welke niet? Dan kan je je daar aan houden op het moment dat je aan tafel zit!
Dat komt ervan hé, als je wilt wachten om het blijde nieuws te melden

Geplaatst: 30 mei 2007, 22:51
door Schorpioentje73
ik versta je ook goed
en ik ben net zo ne kaasfreak
ik vond dat ook zo moeilijk, wat mag en wat niet ?
meestal staat het er niet op vermeld, en dan he
in de winkel kan je het misschien wel eens vragen, hopelijk kunnen ze je daar dan verder helpen
hier staan een deel kazen op die schadelijk kunnen zijn :
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... art_id=846
Geplaatst: 30 mei 2007, 22:54
door Schorpioentje73
nog wat info gevonden
Kaas mag!
Kaas mag!Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeria-bacterie bevatten waar het kind erg ziek van kan worden. In Nederland is het volgens de wet verplicht om de toepassing van rauwe melk in een product op het etiket te vermelden (in het Frans: au lait cru). Staat er niets op het etiket? Dan is de kaas 'veilig'.
De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden:
alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen
Nederlandse boerenkazen
Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien.
de volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde):
AH fêta kaasblokjes (koeienmelk)
AH Roombrie 60+
Ambassador Camembert 45+
Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+
Arla Deense fêta in olie
Bettine Blanc 58+ geitenkaas
Boursin
Champignon Cambozola 70+
Danone Hüttenkäse
Gorgonzola 48+
Gormas 70+
Monchou
Paturain
Philadelphia
Port Salut
President Roombrie 60+
President Brie 60+Rochebaron 58+
Geplaatst: 02 jun 2007, 12:09
door liesje1207
Ik zat ook met dat probleem en heb het gewoon bij ons in de kaaswinkel gevraagd en ze zei dat tegenwoordig bijna alle kazen veilig zijn, zelfs de franse...die worden nu ook gemaakt van gepasteuriseede melk...de fabricanten kregen teveel tegenwind van de gezondheidsinspectie en zijn dus overgestapt naar de veilige gepasteuriseerde melk! En mijn gyn waarschuwt mij nu ook enkel voor rauw vlees en katten...over kaas wordt niet meer gesproken.
Groetjes
Geplaatst: 02 jun 2007, 14:33
door mell
idd in verband met die gepasteuriseede melk. En als je echt naar een goede winkel gaat is dat meestal vers genoeg. Als je het dan nog thuis goed bewaard en redelijk direct opeet is de kans klein dat er iets misloopt.
Laat het je in ieder geval smaken.

Geplaatst: 02 jun 2007, 16:50
door sandy
Mag je schimmelkazen eten??? Dat wist ik niet?
Geplaatst: 02 jun 2007, 17:36
door liesje1207
Sandy, als die van gepasteuriseerde melk gemaakt is wel, ff vragen aan die van de winkel.
Geplaatst: 03 jun 2007, 08:54
door sandy
Alé, weer iets bijgeleerd dan. Ik dacht dat schimmel niet goed was, maar blijkbaar niet dus...
Had ik dat geweten...

Geplaatst: 03 jun 2007, 12:06
door Bolleke
Kan je niet gewoon zo oplossen:
je zegt dat je ook wat gewone charcuterie meeneemt,
voor de mensen die niet zo graag kaas eten!
Broodjes zijn er toch, dus dan kan jij lekker van dat vlees eten, in plaats van die kaas
ZO zou ik het oplossen want lust absoluut -geen kaas

Geplaatst: 14 jul 2007, 11:16
door major
wij zijn hier naar een bio-winkel geweest en daar hadden ze tal van gepasteuriseerde kazen, waaronder roombrie
mijn vrouw is nogal een moeilijke eter en zweert nu ook al kaas af omdat er stremsel in zit en dat is gemaakt van de maag van een jong kalf. Dus wij op zoek naar gepasteuriseerde kaas met vegetarisch stremsel.. en geloof het of niet, we zijn thuis met een hele hoop thuis gekomen
Geplaatst: 15 jul 2007, 13:21
door Annubis
aah amai ik wist ook niet dat dat bestond ga dat ook eens opzoeken waar ze dat hier in de buurt verkopen ?! ik ben ook 5jaar vegetarier geweest maar ik at dan niets dierlijk he ook geen eieren en melk enz ... ik ben ermee moeten stoppen maar nu ben ik nog altijd geen reuze vleeseter (alhoewel nen chateaubriand gaat er wel goed in hoor)

Geplaatst: 15 jul 2007, 14:24
door Mieke
annubis, dan ben je eigenlijk een veganist geweest?