Pagina 1 van 1
smeerkaas
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:11
door nathalievh
Hallo,
vandaag gingen wij naar de winkel onze inkopen doen. De gyn zei gisteren dus wat niet mag... zoals ik hier al hoorde, enkel afgeleide produkten van gepasteuriseerde melk.
Nu ik eet nogal veel kaas (en kaassoorten)...
maar smeerkaas (noch op maredsous, noch op la vache qui rit, noch op effi) stond vermeld of het om gepasteuriseerde melk gaat of niet.
er zitwel melkwei in.. en dus heb ik het me niet geriskeerd... Weet iemand dit?
Verder heb ik hier nog zo een 50gr tzatziki staan (grieks yoghurt/kaasding)
Het staat er ook niet op vermeld dat het om gepasteuriseerde melk gaat. Maar mijn man eet dit niet, en ik vin dhet zonde om zoiets lekkers weg te gooien...
ik denk dat ik dit morgen ofzo wel nog ga opeten zou dit kwaad kunnen
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:13
door major
ik denk dat het gepasteuriseerd is, wanneer het om rauwe melk gaat, staat het volgens mij altijd vermeld... ik zal het toch maar eens voor de zekerheid opzoeken, mijn vrouw eet dat namelijk ook graag
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:16
door major
dit vond ik op "gezondheid.be"
Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, feta, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en dus veilig.
link :
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... rt_id=3624
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:41
door Molly
Je moet wel opletten ze...
Listeria en toxoplasmose zijn 2 verschillende bacteriën...
Dus als je niet immuun bent voor toxomplasmose dan mag je die kaas gemaakt van rauwe melk niet meer eten....
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:55
door major
ja... maar is smeerkaas gemaakt van rauwe melk ?
Geplaatst: 29 mei 2007, 21:58
door Molly
da'k het niet weet...
feta kaas wel dacht ik.
Normaal staat het altijd op de verpakking ze als het van rauwe melk gemaakt is.
Geplaatst: 29 mei 2007, 22:02
door major
ik heb het eens gevraagd in de winkel, maar daar wisten ze van niks

supermarkten, he
Geplaatst: 29 mei 2007, 22:05
door Molly
Hier staat veel info over toxoplasmose
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... art_id=351
mss wordt je daar wat wijzer van
Geplaatst: 30 mei 2007, 08:38
door Annubis
smeerkaas is gepasteuriseerd ! alle bewerkte kazen zijn gepasteuriseerd (kiri , babybel, smeerkaas,philadelphia enz...) ! als het kaas is van rauwe koemelk staat dit er altijd op vermeld!
Geplaatst: 30 mei 2007, 08:46
door nathalievh
en als erop staat :
verse kaas, kruiden, komkommer,look, yoghurt,...
verse kaas... da is dan ook bewerkt?
Geplaatst: 30 mei 2007, 09:18
door Annubis
verse kaas is platte kaas dat is bewerkt !

feta
Geplaatst: 30 mei 2007, 10:11
door Aicha
Met die feta zou ik toch oppassen hoor!
Als je die azan de versrayon koopt is die heel vaak niet gespasteuriseerd. Die in de bokaaltjes meestal wel en dat staat er op.
Lastig hé als je een kaasmondje bent
Liefs Aicha
Geplaatst: 30 mei 2007, 10:49
door nathalievh
verse kaas, kruiden, komkommer,look, yoghurt,...
dit staat op die tzatziki... heb ik gisteren gelezen...
en ik zou die wel willen verder opeten...
dat met halfgedroogde tomaatjes in olijfolie... mmmmmmmmm
maaar als het op is, ga ik wel geen nieuwe meer meebrengen tot volgend jaar
idd, een probleem voor kaasmondjes... Ge moest me gisteren gezein hebben in de winkel allemaal die kazen controleren

kaas
Geplaatst: 30 mei 2007, 11:20
door Aicha
Geplaatst: 30 mei 2007, 11:52
door Schorpioentje73
ik ben ook zo een kaasmondje, en heb het daar ook moeilijk mee gehad
ik had altijd gehoord, dat je geen kazen met rauwe melk mocht eten, zoals Camenbert, Brie, enz
en dat zou er idd moeten opstaan, maar ik heb dat nog nergens zien staan zenne (ook niet op Camenbert), en Feta betrouwde ik ook niet, dus heb er ook lang geen gegeten
Geplaatst: 30 mei 2007, 13:46
door Annubis
de brie en de camembert van coeur de lion en de goedkope van de goedkope winkels zijn allemaal met lait au pasteurise (gepasteuriseerde melk) in A winkel heb je een doos vol met kazen uit rauwe koemelk dit staat er dan duidelijk op . alle schimmelkazen zijn normaal ook uit rauwe koemelk .
Geplaatst: 30 mei 2007, 18:53
door Mieke
hier ook zo'n kaasfanaat. Dus hier mijn vraagje: ik eet graag pasta met 4 kazen. Maar die schimmelkaas wat ze erin doen, als die verhit is geweest, mag je hem dan eten?
Geplaatst: 30 mei 2007, 18:58
door Annubis
ik at tijdens mijn zwangerschap in de pasta ook schimmelkaas maar dat was uit een zo een diepvrieszak van Li*** als het echt gekookt word dan denk ik dat de bacterie eruit is !
listeria
Geplaatst: 30 mei 2007, 19:10
door Aicha
Ik heb me laten wijsmaken dat de listeriabecterie niet gedood wordt door het verhitten! overal
Zelf heb ik dat dus niet gegeten.
Ik heb vrijveel gelezen en vond de uitleg op verschillende plaatsen niet altijd hetzelfdevandaar.... Geen enkel risico

Geplaatst: 01 jun 2007, 10:12
door Snuffie
Ja dat is het beste, geen risico nemen. Achteraf kun je nog heel je leven eten wat je wil. Gaat even op de tanden bijten zijn.
Geplaatst: 01 jun 2007, 10:17
door nathalievh
ja ik ga het ook nie zoeken zenne. Ma tis gewoon dat ik die smeerkaas en ook die tzatziki nog staan heb. Ik zal hem nie meer kopen, maar ik vind het zonde dit weg te gooien...
en ja blijkbaar kan het toch zo geen kwaad he
Geplaatst: 01 jun 2007, 10:27
door Annubis
tzaziki word van yoghurt gemaakt en nooit van rauwe koemelk
